Viime torstaina (1.9) alkoi koulu, ja meidät laitettiin työskentelemään hollantilaisten kanssa heti alkuun pientä viiniprojektia. Itse teen tämän ESSEEN JA POWERPOINTIN (ainakin on tehokas alku) kahden pojan kanssa, jotka osaa tosi hyvin englantia ja ollaan saatu homma käyntiin ihan kivasti. :) Koulun jälkeen menin keskustaan, kuten olen melkein jokapäivä mennyt, ostamaan ruokaa ja ainahan sitä pitää kivoja vaatteita ja kenkiä katella. Jos en osta niin vähintäänkin kuolaan näyteikkunoita. Täällä on kaikki vaan niin halpaa. Löysin perjantainakin tosi kivat saappaat (35€) ja aikaisemmin tarttui Amsterdamista korkkarit 15 eurolla.

Tykkään vaatekaupasta nimeltä The Sting, koska sellaista ei suomesta löydy! Kauppa on periaattessa yksi iso klubi missä soi hyvä musiikki ja kovaa! Valaistus on lähinnä neonvaloja sekä discovalaistusta. Sieltä nappasin alennuksesta hupparin ja kivan paidan. :)

Perjantaina koulupäivä oli lyhyt, ja opiskeltiin teoriaa teestä, kahvista ja kaakaosta. Opettajilla täälläpäin on aika paljon kirjoitusvirheitä, mutta eipä se haittaa kun ne kääntää automaattisesti päässään oikein. Saatiin myös tolkuttoman kokoiset mapit missä on kaikki opiskeltava materiaali. Se mappi painaa.. PALJON! Noh se kulkee onneksi ihan hyvin satulalaukussa, minkä ostin HEMAsta. Ei ole pahitteeksi investoida muutama euro käytännöllisyyksiin.

Illemmalla mentiin suomalaisryhmällä muutaman uuden hollantilais-luokkakaverin kanssa Amersfoortin keskustaan iltaa viettämään. En tiennytkään miten hyvää panini voikaan olla kun on tosi nälkä :P Istuttiin De Karseboomissa tosiaan, mistä sitten lähdettiin Amersfoortin elämää katselemaan. Kun odottelin paniiniani tiskillä kertoilin eräälle tarjoilijalle Suomesta ja päästin senkin ennakkoluuloistaan. Ihan hullua miten hollantilaiset oikeesti ajattelee että meillä on jääkarhuja! Hollannissa sentään on pingviinejä.. :D Ruokailun jälkeen mentiin nuorten klubille nimeltä Rumors ja siellä vietettiin Netan (kuuluu suomalaisten iskuryhmään) synttäreitä. Rumorsissa soi hyvä musiikki. Pyydettiin "poika saunoo" mutta eihän siellä edes osattu sellaista kirjoittaa mallistakaan. Eipä se haitannut, kun tanssijalkaa vipatti muutenkin. Lähdettiin Henrin kanssa kotiinpäin yhden maissa kun alkoi väsyttää kaikki se juhlinta. Mutta ihan mukava iltahan tuo oli kaikenkaikkiaan :)

Lauantai meni lorvaillessa. Kävin kaupassa ruokaa ostamassa ja pysyttelin lopun päivää asuntolalla ja käytin aikani muihin tutustumiseen ja kokkailuun. Oli ihan mukavaa välillä vaan olla "kotona" eikä miettiä mihin rynnätä seuraavaksi. On täällä asuntolalla kumminkin kivaa porukkaa. Hommatiin myös pingismailat ja pallo, kun täällä oli jo pöytäkin valmiina. Voi olla että tulee Finnish PinkiPonki Tournamenttia joskus. :)

Sunnuntaina kaupat on täälläpäin kiinni. Shell oli kuitenkin auki ja koska päivä oli tosi kuuma mentiin hakemaan jätskiä ja limpparia. Lähetin myös postia äitille ja poikaystävälle :) Oltiin aikalailla suomalaisittain koko sunnuntai, ja siinnäpä se aika sitten vierähti joko koneella tai pingistä pelatessa. Oli rauhallinen viikonloppu. :)

Tänään olin keskustassa aamusta iltapäivään. Pörräsin yksikseni ja tutkin Amersfoortin keskustaa. Tuli siinä vähän eksyttyäkkin, mutta osaanpas kysyä paikallisilta hollanniksi apua :) "Kunt u mij helpen, alstublieft? Kunt u mij zeggen waar de KFC is? Ik spreek Nederlands een kleine beetje. Ik ben de weg kwijt.." Elikkä voisitteko auttaa, kiitos? Voisitteko opastaa missä KFC on? Puhun vähän hollantia. Olen eksynyt." Olen opetellut vähän hätäsanastoa ulkoa juuri tällaisten tilanteiden varalta :p Menin lopulta syömään De Karseboomiin ja tapasin tutun tarjoilijan istumassa ravintolan terassilla veljensä kanssa. Hän kertoi että pääsi juuri töistä ja kysyi lähdenkö opastamaan missä The Sting on - ja maukkaan paniinin jälkeen lähdettiin. Olin makutuomarina ja sitten sain vaivan palkaksi cappucinon ja suklaabrownien pienessä kahvilassa :) Sitten lähdin takaisin keskustaanpäin ja olin suomalaisten tyttöjen kanssa kaupoilla. Kotiin tultua olin hetken skypettelemässä, sitten tein ihanaa kanaruokaa ja sitten olenkin vaan rentoutunut joko huoneessani tai pingishuoneessa :) Huomenna kouluun ! Ainiin, meillä ei oo maanantaisin koulua.. 8)