Tänään mentiin Amsterdamiin shoppailemaan ja viettämään aikaa. Aluksi käytiin syömässä Manneken Pis-ranskalaiset, joita mainostetaan Hollannin parhaina ranskalaisina. Noh, ostin PIENEN annoksen vähän alle kolmeen euroon. Tiskillä käteen annettin järkyttävän massiivinen tötsä isoja ranskalaisia ja päällä majoneesia. En ehkä pidä niitä parhaimpana mitä täältä löytää. Hyviähän ne oli mutta hassu sivumaku. En jaksanut edes puolia syödä :')

Sitten iskuryhmämme erosi omille teilleen ja iteppä lähdin poikien kanssa kiertelemään. Mentiin heti kauppakadulle ja selailtiin valikoimia. Itselle käteen jäi ihanat korkokengät ja toisella kertaa samalla kadulla astetta juhlallisempi paita. Harmittaa kyllä vähäsen, etten vaatteita löytänyt muuta, koska Hollannin nuorisolla on outo tyyli. Ei ole olemassakaan käsitettä kiva peruspaita ilman röyhelöä tai blingiä. Tai no ihan basic-paitoja löytyy mutta ei ne kiinnosta, niitä löytää mistä vaan. Taidan tehdä suuremman osan vaateostoksistani sitten täällä Amersfoortissa, täällä vaatekaupatkin on ihan kivoja. :)

Mentiin keskustorille, mistä löytyi hauskoja katutaiteilijoita Freddy Kruegerista hopeisiin enkeleihin. Itse halusin ehdottomasti poseerata Darth Vaderin kanssa. Heitin pari hilua purkkiin ja Darth Vader kaivoi jostain lasermiekan, huitas sen päälle ja antoi mulle. Siinnä sitten posetettiin ja hauskaa oli!

Vaatteiden ja muun sälän jälkeen harhailtiin muille kaduilla ja ei sitten löydettykään enempää vaatekauppoja. Muutaman metrin välein coffeeshoppeja ja erotiikkakauppoja, ja jätettiin ne ihan omaan arvoonsa. Sitten päätettiin että jos vielä vaatekauppoja löytyy käydään nostamassa rahaa. Rahannoston jälkeen alettiin etsiä kahvilaa mutta "sitä oikeaa" ei ihan helposti löytynytkään. Mentiin sitten n.300 vuotta vanhaan pieneen baariin, jossa pojat ostivat pienet hanaoluet. Maistelin itsekin vähän, ja ihan okei se oli. En ite oo niinkään oluen ystävä. Mutta baari oli tosi tyylikäs. Vanhaa paikallista pubia oli entisöity ja se oli ihanan klassisen ja tyylikkään näköinen. Tiskillä palveli nuorehko ja ystävällinen nainen.

Jatkettiin matkaa kauppojen toivossa mutta mentiinkin yllättäen punaisten lyhtyjen alueelle. Pakko myöntää että oli aika yllätys kun vilkaisi vasemmalle ja näki.. niitä naisia. Mutta siitä mentiin pikapikaa ohi ja lopulta mentiin takaisin ensimmäiselle ostoskadulle missä oltiinkin, kun ei muuta löydetty. Sitten lähdettiin hetken päästä junalla takaisin Amersfoorttiin ja käytiin kotimatkalla Hemassa (periaatteessa Hollannin IKEA) ja ruokakaupassa.

Kun päästiin takaisin asuntolalle tein itselleni kunnon ruokaa. Kinkku-juusto-tortellinicarbonaraa, eli pastaa, lihalla täytettyä makaronia ja itselisättyä juustoa ja kinkkua. Oli tosi hyvää ja täyttävää. Mustahan tulee vielä joskus hyväkin kokki. :P

Tässäpä olikin kaikki tältä päivältä, huomenna alkaa koulu, sitä odotellessa :)